Антибанківські закон можуть скасувати

Поділитися:

Українські парламентарії намагаються відновити своє законодавче право на внесення поправок до законів України, тим самим створюючи прецедент про можливе скасування так званого антибанківського закону. Відповідна ініціатива вже подана в стіни Конституційного суду України.

Відзначимо, що мова йде про закон №561-IX від 16.04.2020 року. У положенні документа делегується, що тепер українські депутати мають певні обмеження на число подачі поправок до одного законопроекту.

У своїй заяві нардепи посилаються на те, що така норма суперечить ст.93 Конституції України.

Іншими словами, така правова позиція дозволила КСУ визнати порушення процедури прийняття закону «Про засади державної мовної політики» від 8.12.2018 №2-р/2018 КС.

Тепер цю ситуацію можна розглянути з двох сторін: перша дозволяє визнати цей акт протизаконним, а друга обіцяє можливість правової скасування прийняття закону “щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності”, так як регламент голосування був порушений.

Як повідомлялося раніше, в суботу, 23 травня, в Україні набув чинності закон «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», який в народі також називають «антіколомойскім законом».

Сам закон є одним з обов’язкових до виконання умов з боку Міжнародного валютного фонду – МВФ і відкриває для України доступ до нової програми співпраці з іменитої організацією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу