В ОП заявили, що евакуювали всіх українців з Афганістану

Поділитися:

В Офісі президента повідомили, що Україна евакуювала з Афганістану всіх своїх громадян. Йдеться про тих, які заявили про бажання виїхати з захопленої талібами країни.

«Тільки-но прилетів ще один літак, який доставив громадян України та журналістів, яких ми евакуювали з Афганістану», — повідомили в ОП.

Крім того в ОП додали, що було евакуйовано усіх, хто виявив бажання, а також українських військових, які були в аеропорту Кабула. Водночас наголосили, що влада не залишать в Афганістані жодного українця потрапив в біду і жодного українця, який ризикує життям.

«Там була дуже складна ситуація. Ми всіх евакуювали. Безумовно, ми розуміємо, що є люди, які можуть ще знаходитися в інших містах Афганістану, у нас 24 години на добу працює гаряча лінія, ми на зв’язку. Ми продовжимо використовувати всі наші можливості і дипломатичні контакти. Тому евакуація громадян буде продовжена», — зазначив глава ОП.

Нагадаємо, талібам вдалося захопити більшу частину Північного, Західного і Південного Афганістану  до того, як Сполучені Штати вивели власні війська. Упродовж тижня урядові війська країни практично без боїв здавали свої провінції. 15 серпня весь Афганістан перейшов під контроль «Талібану».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу