У США кількість загиблих від торнадо збільшилася до 79

Поділитися:

Американські ЗМІ повідомляють про проходження торнадо у п’яти Штатах. В результаті стихійне лихо призвело до масштабних наслідків. Повалено тисячі дерев, зруйновано сотні житлових будинків, пошкоджено автодороги. Але найстрашніше, що кількість забраних життів постійно зростає. Вже відомо про 79 загиблих.

24 торнадо пройшли у п’яти Штатах. Зокрема, в Арканзасі, Теннессі, Міссурі, Кентуккі та Іллінойсі. Найбільша шкода від природного явища зафіксована в Кентуккі.

Губернатор Кентуккі Енді Бешир повідомив, що ніч із п’ятниці на суботу виявилася вкрай складною. Торнадо забрали десятки жителів міст Штату, зруйнував всю інфраструктуру та залишив безліч людей без місця проживання.

Відомо також, що потужний смерч накрив свічковий завод у той час, коли у будівлі працювали 110 людей. У результаті десятки робітників загинули, а багато хто й досі перебувають під завалами зруйнованої будівлі.

Про смерті внаслідок торнадо говорять представники влади й інших Штатів. Встановити кількість загиблих поки що неможливо, оскільки рятувальники продовжують розчищати завали, під якими можуть бути багато людей.

Вчені в свою чергу зафіксували потужність торнадо, як найсильнішу в історії США, а їх походження пов’язують із наслідками зміни клімату.

Президент США Джо Байден звернувся до постраждалих, висловивши своє співчуття, а також пообіцяв надати фінансову допомогу.

Раніше ми писали про те, що у США підліток відкрив стрілянину у коледжі.

Також ми повідомляли про загибель 46 туристів, які потрапили до ДТП під час поїздки до Болгарії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу