Туреччина скасувала заборону на імпорт пластикових відходів

Поділитися:

Туреччина скасувала заборону на імпорт пластикових відходів. Йдеться про послаблення на ввезення поліетилену, який міститься у повсякденних товарах – від пакетів для продуктів до пляшок із водою. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового».

На поступки влада пішла після інтенсивного лобіювання кількох великих промислових груп. За 5 років до запровадження обмежень саме Туреччина отримала найбільше сміття в цілій Європі, і це попри те, що відходи були в основному перероблені. Турецьких імпортерів звинуватили в незаконному скиданні тисяч тонн сміття.

Порівняно з 2004 роком імпорт пластикових відходів збільшився у майже двісті разів. Найбільше – за останні 4 роки, відколи про припинення аналогічної практики оголосив Китай. Серед країн, які завезли до Туреччини найбільше пластикового сміття були Велика Британія – 210 тисяч тонн та Німеччина – 136 тисяч тонн.

Зазначається, що нова угода може знизити витрати на сировину для турецьких виробників пластмас. Натомість вона перекладає відповідальність на Туреччину за переробку відходів із європейських країн, де вони збираються.

Нагадаємо, що Зеленський підписав закон про заборону пластикових пакетів.

Крім того раніше стало відомо, що продаж пластикових пакетів у крамницях та супермаркетах України заборонять офіційно з 1 січня 2022 року, а до того часу українці мають призвичаїтися до нових умов.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу