Суд закрив справу про декларацію судді Тупицького

Поділитися:

Голосіївський районний суд Києва не знайшов правопорушення у діях ексочільника Конституційного Суду Олександра Тупицького. У зв’язку з цим провадження у справі щодо притягнення його до адміністративної відповідальності закрили.

Таким виявився результат засідання цього суду.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції, а також прокуратура стверджували, що експосадовець не вказав у декларації землю в окупованому Криму, яка належить йому.

Наприкінці минулого року слідчі Державного бюро розслідувань оголосили про підозру Олександру Тупицькому за нібито фактом підкупу свідка і дачі неправдивих свідчень. Йшлося про протиправне заволодіння майновими активами Зуєвського енергомеханічного заводу на Донеччині. Зазначалося, що Тупицький хотів, щоб свідок відмовився від свідчень або ж надав завідомо неправдиві свідчення у цьому кримінальному провадженні.

Нагадаємо, енергомеханічний завод, у причетності до заволодіння майном якого підозрюють Тупицького, розташований у місті Зугрес. Зараз він тимчасово окупований терористами «ДНР».

Також ми писали, що в елітних селищах під Києвом розпочався аудит, анонсований Володимиром Зеленським. Йдеться про маєтки у Конча-Заспі та Пущі-Водиці. Їх перевірять, аби встановити перелік осіб, які проживають в державних резиденціях, і з’ясувати, чи мають вони на це право. А отже декому з колишніх чиновників доведеться готуватися до виїзду. Зокрема, у квітні будинок у Конча-Заспі звільнив Олександр Тупицький, який майже пів року не платив за користування держдачею і за комунальні послуги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу