Прогульникам у Верховній Раді не доплатять 3,5 млн грн

Поділитися:

У червні Верховна Рада через недбале виконання депутатських повноважень припинила виплату грошей 78 депутатам.

Згідно з інформацією, без виплат залишились глава фракції «Слуга Народу», глава фракції «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», співглава депутатської групи «За майбутнє», співглава фракції «Опозиційна платформа – За життя», а також лідер партії «Європейська солідарність».

Крім того, до списку потрапили депутати від «Слуги Народу», глава аграрного комітету, глава економічного комітету, депутат від групи «Довіра» та депутат від «ОПЗЖ».
Зазначається, що за травень на виконання депутатських повноважень їм було нараховано по 45 400 гривень. Проте виплати припинено.

Згідно із чинним законодавством, якщо впродовж календарного місяця депутат без поважних причин не приймає участь при прийнятті рішень на пленарних засіданнях парламенту у більш ніж 30% голосувань або в більш 50% засідань комітету, до складу якого обрано, такому депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень.

Раніше ми писали, що з НБУ звільнилися одразу десять топ-менеджерів (пізніше відставки продовжилися), які заявили про тиск з боку керівництва і централізації прийняття рішень в руках глави Кирила Шевченка.

Також ми повідомляли, що у компанії «Нафтогаз» знову кадрові перестановки — цього разу звільнилися двоє топменеджерів. Йдеться про директора дивізіону «Трейдинг» та гендиректора ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» Віллема Коппульса та директора НАК із взаємодії з органами держвлади Альони Осмоловської.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу