«За сім років НБУ скоротив 7 тисяч співробітників», — заступник глави ради НБУ

Поділитися:

Минулого тижня з НБУ звільнилися одразу десять топ-менеджерів (пізніше відставки продовжилися), які заявили про тиск з боку керівництва і централізації прийняття рішень в руках глави Кирила Шевченка.

Зазначається, що рішення групи співробітників Національного банку України про звільнення – їхній особистий вибір.

«Разом з тим Національний банк відкидає публічні звинувачення в централізації управлінських процесів», — заявили в НБУ.

У фінансовій установі стверджують, що при різних поглядах на ситуацію регулятор забезпечує можливість досягнення взаєморозуміння між сторонами.

Підкреслюється, що для аргументованого діалогу необхідне бажання вирішити проблему, а не використання її для публічних звинувачень.

Подробиці теми розповів заступник глави ради НБУ Василь Фурман в ефірі «Першого Ділового».

«Деякі люди, молоді особливо, підпали під вплив своїх старших товаришів, і я вважаю, що таке рішення вони прийняли неправильно, тому що сьогодні, потрапити на роботу в Національний банк, повірте, це дуже непросто», — зазначив Василь Фурман.

Глави ради НБУ заявив, що Національний банк – це великий колектив, що налічує 4 тисячі людей, серед яких є 40 керівників Департаментів. Крім того, він закликає не спекулювати на цій темі, оскільки наразі є лише одна заява від керівника Департаменту ліцензування.

«Сьогодні керівників департаменту близько 40, написав заяву керівник Департаменту ліцензування, керівник Департаменту фінансової стабільності заявив, писати поки що не писав, керівник Департаменту супроводження кредитів – цей департамента давно був ліквідований, ще в кінці минулого року згідно рішення правління. Тому не треба на цій темі взагалі спекулювати. Національний банк – це великий колектив. 4 тисячі людей, близько 40 керівників департаментів, і сьогодні лише заява одного керівника», —додав глава ради НБУ.

Нагадаємо,що Національний банк назвав компанії небанківського фінансового ринку, які приховують інформацію про структуру власності.

Також раніше ми писали, що парламент розширив повноваження правління Нацбанку і заборонив Раді регулятора втручатися в оперативну діяльність правління.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу