Полтавські військові вкрали понад 1 млн гривень на обмундируванні

Поділитися:

Державні закупівлі як тіньова схема для збагачення.
Командування однієї з військових частин Полтавської області попалося на фінансових оборудках в розмірі більш ніж 1 млн гривень. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Йдеться про закупівлю військового майна, а саме обмундирування. Так, військове керівництво частини організувало схему, по якій присвоїло 30% грошової різниці від суми укладеного договору з постачальниками, створивши для них штучні умови.

Під час обшуків правоохоронці виявили документи, які доводять протиправну діяльність військового керівництва і контрольні зразки придбаних товарів. Зараз вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України уклало 4 угоди на поставку штанів на суму 38,31 млн гривень. Така інформація міститься в системі «Прозорро».

Згідно з результатами тендеру, до військових частин України до 15 жовтня мають поставити 42 тисячі вітровологозахисні зимових штанів по 907-916 грн за одиницю.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві з питань стратегічної промисловості України розповіли подробиці про масштабну закупівлю нових військових літаків для Збройних сил України. Про це повідомляє віце-прем’єр відомства.

Вказується, що таке придбання держава реалізує вперше за всі роки своєї незалежності. Зокрема, мова йде про державне замовлення на виготовлення літаків типу Ан-178.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу