Пентагон розірвав контракт з компанією Microsoft

Поділитися:

Пентагон розірвав контракт на 10 млрд доларів із компанією Microsoft. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового»‎.

В оборонному відомстві заявили, що через зміну вимог проект створення хмарної системи Джеді більше не відповідає потребам міністерства.

Раніше на цей проект претендував Amazon і на тлі останніх повідомлень його акції зросли на 3,5%. Натомість активи Microsoft знизились на майже 0,5%.

Втім, зазначається, що битва за хмарний ресурс не закінчена. Пентагон, як і раніше, потребує таких у корпоративному масштабі, тому готує новий тендер.

Фаворитами, як і раніше, є Microsoft і Amazon – єдині постачальники хмарних обчислень, здатні задовольнити потреби міністерства.

Нагадаємо, проект Джеді передбачав модернізацію ІТ-операцій для Пентагону на найближчі 10 років. Два роки тому саме Microsoft переміг у тендерній битві. Згодом Amazon подав позов до федерального суду США – та оскаржив це рішення.

Раніше ми повідомляли, що американська корпорація Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні.

Також, ми писали, що у компанії Microsoft повідомили про намагання хакерів, які належать до угрупування Nobelium, атакувати сайти кількох організацій та держагентств США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу