НАБУ розслідує крадіжку землі чиновниками Госгеокадастру

Поділитися:

Детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому в.о. директора державного підприємства та екс-керівникові Головного управління Госгеокадастра у Вінницькій області. Справа стосується розкрадання 17,11 га особливо цінної землі, що завдало 11,6 млн грн збитків державі.

Згідно з даними слідства, у 2016-2017 роках керівник держпідприємства спільно з керівником Головного управління Госгеокадастра у Вінницькій області підробили документи. Це дозволило передати в приватну власність 10 земельних ділянок особливо цінної землі в обхід законної процедури, без згоди Кабміну.

«‎Для надання видимості законності цієї схемою була використана легенда про надання землі нібито співробітникам державного підприємства для ведення особистого селянського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ГП не мали ніякого відношення. До того ж, серед власників ділянок виявився близький родич керівника ДП»‎, — йдеться в повідомленні.

Станом на зараз на вказані земельні ділянки накладено арешт.

Раніше ми повідомляли, що НАБУ та САП спрямували до суду обвинувальний акт щодо двох осіб, які причетні до будівництва дитячої кліники Охмадит.

Також ми писали й про те, що НАБУ отримуватиме від податківців інформацію про самозайнятих.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу