Чиновники «Донецькоблгаза» розтратили 0,5 млрд гривень

Поділитися:

Адміністрацію ПрАТ “Донецькоблгаз” підозрюють в розтраті понад 500 млн грн коштів підприємства. Так, Офіс генерального прокурора (ОГПУ) завершив досудове розслідування в кримінальному провадженні у ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.

Відомо, що за період 2017-2020 років фінансовий директор ПрАТ “Донецькоблгаз” та колишній начальник його структурного підрозділу – Краматорського УГГ, діючи з прямим умислом і за попередньою змовою між собою та іншими людьми, систематично здійснювали безпідставний і протиправний переказ грошових коштів з банківських рахунків ПрАТ “Донецоблгаз” на рахунки приватних юросіб, чим завдали матеріальних збитків на суму понад 500 млн грн.

Слід зазначити, що після того, як підозрювані ознайомляться з матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт направлять до суду для розгляду по суті.

Крім того відомо, що ще триває досудове розслідування за аналогічним фактом стосовно першого заступника голови правління ПрАТ “Донецькоблгаз”, який в даний час знаходиться в розшуку. В рамках цього виробництва також перевіряються обставини включення незаконно перерахованих коштів ПрАТ в тарифи населення за споживання природного газу.

Нагадаємо, що починаючи з 1 січня облгази припинили дублювати температурні коефіцієнти. Така практика зникла так само загадково, як і з’явилася в жовтні 2018 року. Споживачам це на користь, адже тепер вони не будуть платити двічі за одне й те саме.

Раніше повідомлялося, що в Нацполіції повідомили про обшуки, які провели в управлінні капбудівництва в міськраді Миколаєва. Також паралельно провели обшуки і підрядників, які виконували будівельні роботи. Головне звинувачення – розтрата посадовими особами бюджетних коштів. Сум розтрати – близько мільйона гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу