У Києві почнуть зносити «хрущовки»

Поділитися:

У Київській міській адміністрації знову заговорили про знесення так званих хрущовок — п’ятиповерхівок, які вже давно морально застаріли й не відповідають необхідним нормам житлових приміщень. Про таке рішення розповів Сергій Броневицький, начальник Київгенплану. Почати він пропонує зі старих «хрущовок».

В цілому в столиці розроблена програма оновлення житлового фонду. Площа реконструкції, яка намічена на наступні роки, становить понад 388 га. Терміни виконання проекту — з 2021 до 2040 року.

Основна маса будинків, які заплановані під знос, знаходяться в мікрорайонах Нивки й Відрадний. Дата початку робіт ще не визначена, її повинні назвати будівельні експерти після проведення ряду робіт. При цьому вже відомо, що порядок дій буде таким: спочатку людям нададуть житло (рівноцінну житлову площу максимально близько до кварталу проживання), а вже після цього будуть проводитися виселення та знесення будинків.

Раніше повідомлялося про те, що гуртожитки передадуть місцевим громадам. У Кабміні підготували законопроект №4325, в якому описані всі переваги цільової програми з передачі гуртожитків у власність територіальних громад. Програма розрахована на реалізацію у 2021 році.

Також ми писали про те, що думають експерти з приводу реновації хрущовок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу