Столиця отримає 127 млн. грн. субвенцій з бюджету

Поділитися:

Кабінет міністрів України профінансував потреби Києва в вигляді субвенції на 127 млн ​​гривень, яка була виділена з державного бюджету країни. Гроші будуть спрямовані на реалізацію завдань щодо соціально-економічного розвитку окремих територій столиці, як свідчить постанова №891-р від 8 липня поточного року.

Відзначимо, що з зазначеним документом можна ознайомитися безпосередньо на сайті уряду. Законом виділяється близько 1,68 млрд гривень у вигляді субвенцій для місцевих бюджетів з яких приблизно 127,3 мільйона гривень отримає безпосередньо Київ.

Відповідно до частини шостої статті 108 Бюджетного кодексу України затвердити розподіл у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами по об’єктах (заходам) згідно з додатком”, – йдеться в постанові уряду.

Повідомляється, що сума була розподілена таким чином:

  • найбільше грошей було виділено на медицину – 22,39 млн гривень;
  • 10 мільйонів гривень піде на ремонт будівлі дошкільного навчального закладу № 741, що знаходиться на проспекті Бажана, а також на ремонт Наводницького парку, який знаходиться в Печерському районі;
  • ще близько 8 мільйонів гривень піде на ремонт місцевого футбольного поля для школи № 15, що знаходиться за адресою вулиця Васильківська 12 в;
  • ще 2,5 мільйона гривень піде також на стадіон для школи №58 по вулиці Гірській, 3 і для спортивного майданчика школи № 82.

Цікаво, що за перші три місяці поточного року надходження до місцевих бюджетів склали 59,9 мільярда гривень.

Нагадаємо, що в парламенті України проявили ініціативу збільшити заробітну плату педагогам окремих категорій кваліфікації. Зокрема, парламентарії хочуть збільшити фінансування освіти на 1,5 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу