СБУ розкрила схему щодо розкрадання грошей на техніці «Укравтодору»

Поділитися:

Слідчі Державного бюро розслідувань і Служби безпеки провели обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА і комунальної корпорації “Київавтодор”.

Про це повідомляє прес-служба департаменту, передає Київська міська державна адміністрація.

Відзначається, що обшуки проходили в рамках справи про закупівлю техніки для “Київатодору”, зокрема, машин для внесення рідких хлоридів. У департаменті відзначили, що закупівля машин була здійснена за процедурою офіційних публічних закупівель.

Також Департамент транспортної інфраструктури і “Київавтодор” надали всі документи, необхідні для розслідування.

“Діяльність Департаменту і підлеглих йому комунальних підприємств прозора, тому об’єктивна і неупереджена перевірка встановить істину”, – йдеться в повідомленні.

У КМДА обшуки назвали продовженням політичного тиску на міську владу.

У свою чергу в Службі безпеки України повідомили про задокументованому масштабному розкраданні бюджетних коштів посадовими особами комунальної корпорації “Київавтодор”. За наявною інформацією, тільки одна з закупівель цього підприємства завдала столичному бюджету збитки більш ніж на 20 млн грн.

Оперативники спецслужби встановили, що в жовтні-листопаді 2020 року КК “Київавтодор” провела закупівлю всесезонних машин для літнього і зимового утримання доріг. За результатами проведених тендерів компанія уклала договори з підпорядкованої їй комерційною структурою. Предмет договору-поставка 24 дорожніх комбінованих машин на загальну суму 141 млн грн.

За попередніми оцінками, закупівля здійснена за значно завищеними цінами. Таким чином тільки цією закупівлею “Київавтодор” завдав збитки столичному бюджету на більш ніж 20 млн грн.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України проведено ряд обшуків в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, КК “Київавтодор”, в офісах комерційних структур і по місцях фактичного проживання фігурантів справи.

Вилучена фінансова документація, електронні носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність.

Заходи по викриттю схеми проводяться спільно з Державним бюро розслідувань і під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин привласнення бюджетних коштів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу