«Жуляни» виявилися на межі банкрутства

Поділитися:

Доходи міжнародного аеропорту “Київ” за час карантину впали в десять разів. Без фінансової допомоги і рівних умов для всіх учасників ринку аеропорт не переживе коронакрізіс.

Про це в понеділок, 25 травня, в інтерв’ю виданню “Лівий берег” заявив гендиректор директор керуючої компанії аеропорту Олег Левченко. За його словами, на початку року аеропорт вийшов на пасажиропотік 100 тисяч пасажирів на місяць, це кількість рейсів в день близько 50 осіб.

Зараз – практично нуль. Декілька разів на тиждень виконується поштовий рейс на Saab 340 і бізнес-рейси по Україні – один-два на місяць. Якщо порівняти з квітнем минулого року, то доходи впали в десять, – запевнив Левченко, додавши, що дві тисячі співробітників аеропорту з початку карантину знаходяться у відпустці за свій рахунок.

Левченко також каже, що підприємство співпрацює більш ніж з 50 компаніями в суміжних областях, де працюють ще до вісім тисяч чоловік.

Зараз в аеропорт на роботу виходять лише ті, хто відповідає за підтримку працездатності інфраструктури і це дало можливість скоротити витрати на 50-60% в порівнянні з лютим, проте в реконструкцію аеропорту вкладено 2,1 мільярда гривень, в тому числі і кредитних. Компанія домовилася з банком відстрочити виплати і знизити відсотки по кредиту до кінця карантину. Однак потім будуть колишні умови і, за словами Левченко, це збільшить видаткову частину майже в два рази, тому компанії необхідна допомога.

Нагадаємо, Рада Європейського союзу вирішив допомогти своїм авіакомпаніям і залізницям побороти кризу від карантину.

У понеділок, 25 травня, Рада прийняла тимчасову поправку до правил про повітряне сполучення. Вона була прийнята для підтримки авіакомпаній і аеропортів в зв’язку з різким скороченням повітряного руху.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу