Собор Нотр-Дам відновлять в оригінальному дизайні

Поділитися:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що раніше пошкоджений шпиль всесвітньо відомого собору буде відновлений в оригінальному дизайні. Раніше ходили чутки про те, що влада Франції подумує про осучаснення шпиля згідно новішим архітектурним віянням. З новою заявою Президента Макрона стало зрозуміло, що це всього лише чутки.

Головна причина оперативності прийнятого рішення полягає в тому, що в 2024 році в Парижі пройде Олімпіада, тому влада виразила логічні наміри закінчити реконструкцію однієї з головних визначних пам’яток столиці в найкоротші терміни.

«Головна турбота Президента полягала в тому, щоб прояснити ситуацію, не відкладаючи і не ускладнюючи реконструкцію» — заявив Єлисейський палац. Тому влада відмовилася від реконструкції на конкурсній основі. Президент Макрон висловив довіру експертам і схвалив проект від головного архітектора.

Собор будувався з 1163 по 1345 рр., перший шпиль був побудований тоді ж. В кінці XVII століття його демонтували і в середині наступного століття побудували новий. Автором проекту був архітектор Ежен Віоле-ле-Дук.

Нагадуємо, що реконструкція необхідна внаслідок пожежі в квітні 2019 року.

Роботи по реконструкції пам’ятки тривали цілий рік, але навесні цього року були зупинені.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу