Рада виділила гроші на кіно

Поділитися:

На засіданні 10 вересня Рада з держпідтримки кінематографії вирішив перерозподілити кошти для фінансування кінопроектів в 2020 році. Відомо, що таке рішення було прийнято в зв’язку з пандемією коронавірусу і зміною термінів виробництва. Крім цього були прийняті поправки до закону «Про державну підтримку кінематографії».

Так, було збільшено обсяг коштів на виробництво, створення і поширення документальних, просвітницьких, анімаційних і дитячих фільмів, фільмів культурної значущості і дебютів (об’ємом до 100% загальної кошторисної вартості) з 121,7 млн ​​грн до 128, 7 млн ​​грн, а обсяг витрат на виробництво і розповсюдження фільмів, обсяг яких не може перевищувати 80% загальної кошторисної вартості виробництва фільму, з 186,2 грн до 216 млн грн.

Крім цього, члени Ради вирішили зменшити фінансування телевізійних фільмів і серіалів з 60 млн грн до 54,4 млн грн. Гроші на просування національних фільмів також вирішили зменшити з 43,1 млн грн до 35 млн грн.

Крім того, звільнилися 1,2 млн грн на фінансування заходів, спрямованих на просування українських локацій, через неможливість використовувати їх в період карантину.

Нагадаємо, що Державне агентство України з питань кіно звернулося до влади з проханням ретельніше відбирати проекти для фінансування індустрії, так як найчастіше країна вкладає гроші не в ті фільми. Про це свідчить відповідна заява відомства.

З такою заявою Держкіно звернулося до експертної комісії, яка відбирає фільми для державного фінансування.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський вирішив відкрити нові перспективи закордонним компаніям і режисерам для створення вітчизняного кіно: глава країни підписав окремий законопроект, який в рази зменшує вартість кіновиробництва на полях держави. Йдеться про зміни в діючий Податковий кодекс України, як повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу