«Зарплати в конвертах» можуть узаконити

Поділитися:

З вересня стартує так звана податкова амністія, яка дозволить легалізувати «зарплати у конвертах». Про це повідомив міністр Кабінету міністрів.

«Ініціатива, яка була в законі, дає змогу людям не тримати гроші в умовному «загашнику», а легалізувати їх, сплатити символічний податок і надалі мати можливість легально користуватися тими коштами, адже рано чи пізно Україна прийде до тих самих стандартів моніторингу способу життя, який є у більшості європейських країн», — сказав міністр.

За його словами, у перехідних положеннях відповідного закону є вимоги до уряду розробити план проведення фінансового контролю декларування. Так, Мінфін спільно з Державною податковою службою розробляє законопроект, який стосуватиметься моніторингу способу життя.

Міністр переконаний, що запровадження з вересня в Україні так званої податкової амністії, яка передбачає подання одноразової добровільної декларації про доходи, матиме позитивний вплив на подальший розвиток відносин нашої країни з ЄС. Крім того він додав, що кошти, які сплатять декларанти, так само як і інші податки, надходитимуть до загального бюджету і розподілятимуться відповідно до тих потреб, які є у держави.

«Якщо говорити про довшу перспективу, то, фактично, легалізація таких ресурсів, зокрема, нерухомості, дасть змогу місцевим громадам отримувати податкові надходження з нерухомості, яка буде задекларована», — додав міністр.

Нагадаємо, стало відомо, як перевірити кого стосується податкова амністія.

Крім того в НБУ розповіли як буде проходити податкова амністія.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила