Зарплати падають, а претендентів все більше – експерт про ринок праці

Поділитися:

В Україні простежується активізація ринку праці після закінчення карантину: роботодавці відновили ряд вакансій на посади, а здобувачі шукають для себе нових можливостей працевлаштування. Про це свідчать дані експерта експертно-аналітичного центру «Хедхантер Україна».

За статистикою відомства, наразі громадяни не тільки продовжують наповнювати ринок своїми резюме і пропозиціями, а й активно відгукуються на вакансії, підтримуючи зворотний зв’язок з можливими наймачами.

Повідомляється, що найбільша активність фіксується в тих областях праці, де раніше відзначалася стагнація галузі на тлі впровадження обмежень, обумовлених карантином.

В першу чергу, мова йде про готельно-ресторанний бізнес, який з введенням перших послаблень карантину, відчинив свої двері для клієнтів і працівників.

Також в період карантину дуже актуальними стали такі фахівці, як касири, працівники служби доставки, перекладачі, фахівці з продажу, менеджери і бухгалтери. Більш того, значиму конкуренцію в цих сферах складають люди, які не мають попереднього досвіду роботи.

Так, на данний момент за одну вакансію на ринку працевлаштування на конкурують приблизно 12-18 заяв на роботу, коли як на кінець минулого року така динаміка була майже вдвічі меншою – від 6-8 резюме на посаду.

Водночас зарплати на ринку праці залишаються незмінними. А в деяких галузях малого бізнесу рівень заробітку впав на 10-15% від попередніх значень.

Як повідомлялося раніше, в Україні середня кількість безробітних фіксується на рівні п’яти мільйонів українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу