З’явилися факти, що побічно підтверджують провокаційний характер дій ДТЕК на ринку “доба вперед”

Поділитися:

Компанія ДТЕК, що належить Рінату Ахметову, продовжує звинувачуватися в маніпуляціях із цінами на електроенергію.

Чергова провокація від монополіста на енергетичному ринку сталася зовсім недавно. До 28-29 травня, протягом 10 днів, фахівці ДТЕК розіслали листи промисловим підприємствам Східного регіону з попередженням про планове відключення електрики. Однак, крім відключення від електромережі виробництв Донбасу, в період з 28 по 29 травня було знеструмлено і деякі населені пункти регіону.

Таке рішення ДТЕК може свідчити про заздалегідь спланований характер акцій зі значного зниження споживання електрики на сході країни. Це дає можливість підприємству-монополісту для маніпулювання ціновою політикою на ринку, що і сталося 28-29 травня.

Згідно антимонопольного законодавства, подібні факти є зловживанням з боку постачальника енергії, що може бути підставою для відкриття провадження про примусовий поділ ДТЕК. Про це 30 травня на своїй сторінці в Facebook написала екс-уповноважена АМКУ Агнія Загребельська.

На даний момент, в РНБО вже пройшло засідання енергетичного штабу з цього питання.

Раніше повідомлялося, що саме ДТЕК спровокувала штучний обвал цін в сегменті «на добу вперед» Істотне зниження вартості кіловат-годин – пояснюють в комісії – досягнуто за рахунок істотного скорочення обсягів закупівлі. І тепер доводиться вдаватися до державного регулювання, вводячи мінімальну цінову планку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу