ЄС запускає загальноєвропейську платіжну систему

Поділитися:

На полях Європейського союзу впроваджується нова платіжна система, яка зможе в перспективі замінити таких гігантів безконтактного ринку платежів, як Visa і Mastercard. Нова європейська система буде випробувана відразу шістнадцятьма найбільшими банками Європи.

Відзначимо, що підсумковою метою такої розробки є створення єдиної системи оплати на полях ЄС, яка не тільки могла б зменшити загрозу з боку китайських і американських BigTech-компаній, але і буде більш зручною для європейців, тому що представить власну систему оплати через платіжні карти, сервіс P2P-платежів, а також електронний гаманець.

На даний момент новий проект вирішили офіційно підтримати такі групи банків, як Deutscher Sparkassen- und Giroverband, DZ BANK Group, ING, KBC Group, La Banque Postale, Banco Santander, Société Générale, UniCredit, BBVA, BNP Paribas, Groupe BPCE, CaixaBank, Commerzbank, Crédit Agricole, Crédit Mutuel і Deutsche Bank.

Перші практики по використанню системи банки почнуть вже в найближчі декілька тижнів. Займатися системою буде спеціальна інстітуація, створена на полях Брюсселя.

У разі успіху, EPI буде запущена у всіх країнах ЄС вже до 2022 року.

Нагадаємо, що Міністерство цифровий трансформації України повідомило, що веде переговори з американською платіжною системою PayPal Holdings про те, щоб система PayPal офіційно запрацювала в Україні.

Тим часом, користувачі карток платіжної системи Payoneer масово подають скарги на відсутність доступу до своїх же грошей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу