ЄС витратив майже 0,5 млрд євро на невдалі газові проекти

Поділитися:

440 млн євро витратив Євросоюз на невдалі газові проекти з 2013 року і до 2021. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Найбільше грошей пішло на будівництво трубопроводу «Болгарія – Румунія – Угорщина – Австрія» — більше 430 млн євро. Його планували запустити для того, щоб з’єднати ці країни із запасами газу в Чорному морі. Однак будівництво так і не завершили.

Ще близько 10 мільйонів Євросоюз втратив, розпочавши шість дрібніших проектів.

Не знадобилася Європі третя нитка газопроводу між Португалією і Іспанією — на цей проект витратили майже 10 млн євро, а потім його будівництво — скасували.

Газопровід, що мав би з’єднати Францію та Іспанію, обійшовся платникам податків ЄС у більш аніж 6 млн євро. На трубопровід Польща-Чехія витратили 1,4 млн евро. Ще три невдалих і менш відомих проектів коштували приблизно по пів мільйона євро.

Раніше повідомлялося, що «Північний потік – 2» можуть добудувати вже у червні.

Також, в Євросоюзі побудують термоядерний реактор, весь проект від початку до завершення обійдеться в суму, що перевищує 5,6 млрд євро. Йдеться про Міжнародний термоядерний експериментальний реактор (ІТЕР). Таке повідомлення оприлюднили в Раді ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу