ЄС обіцяє Україні 500 мільйонів євро допомоги після рішення МВФ

Поділитися:

Після підписання угоди України з Міжнародним валютним фондом, Європейський союз буде готовий виділити макрофінансову допомогу. Загальна сума кредиту складе 500 мільйонів євро.

Про це в п’ятницю, 15 травня, під час відеозустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, заявив комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгаї.

Як повідомляє прес-служба українського дипломатичного відомства, Кулеба розповів єврокомісару про реформи в Україні, прийнятті важливих законодавчих рішень, зокрема, закону про банківську діяльність.

В свою чергу Варгаї запевнив, що тепер Україна виконала всі умови для виділення подальшої макрофінансової допомоги і як тільки МВФ надасть свою остаточну оцінку, Євросоюз буде готовий до виділення другого траншу четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро негайно.

Кулеба у відповідь поблаголдаріл за ініціативу Єврокомісії надати Україні 1,2 млрд євро спеціальної макрофінансової допомоги для стабілізації економіки в зв’язку з пандемією.

Нагадаємо, офіційний представник президента Юлія Ковалів заявила, що Україна може отримати перший кредит від Міжнародного Валютного Фонду протягом двох тижнів. Імовірно, перший обсяг фінансування буде в розмірі 1,75 мільярдів доларів, – зазначила вона.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу