ЄС обговорить з Україною запуск «Північного потоку – 2»

Поділитися:

У Європі готові вести дискусію щодо введення в експлуатацію російського газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє пресслужба Європейської комісії.

У відомстві кажуть, що будуть вести відповідний діалог з Україною, оскільки робота газопроводу може вплинути на економіку й енергетичну сферу держави.

«Ми знаходимося в регулярному контакті з українською владою з багатьох питань, включаючи проблеми енергетики. Ми сподіваємося обговорити з нашими українськими колегами, як краще відповісти на їх запит про консультації. Ми направили відповідь нашим українським партнерам, в якій висловлюється готовність до дискусії та до просування діалогу з енергетичних питань», – йдеться в повідомленні комісії.

Там також уточнили, що діалог відбудеться з урахуванням існуючих ініціатив в рамках CESEC і Енергетичної хартії.

Раніше президент Латвії висловив сумнів з приводу того, що російський проект «Північний потогк-2» на даному етапі ще можна зупинити. Про це Егілс Левітс сказав в своєму інтерв’ю для «Радіо Свобода».

При цьому сам політик висловив слова підтримки «Кримської платформі», яку напередодні Дня Незалежності організувала Україна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу