ЄБРР прогнозує зростання ВВП України

Поділитися:

Глава Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо спрогнозував динаміку збільшення внутрішнього-валового продукту України до кінця 2021 року. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За словами фахівця, до кінця року ВВП України зросте на 3%. При цьому надзвичайно високий рівень економічної невизначеності, як і раніше буде однією з найголовніших проблем України.

Він заявив, що лише прискоривши та поліпшивши своє економічне співробітництво з країнами Центральної Європи, держава могла б подвоїти свій результат щодо збільшення ВВП.

“Україна повинна зосередитися на реформах і скористатися можливістю побудувати більш” зелене “майбутнє”, – сказав він, згадавши про важливість розвитку такої економіки й готовності банку в неї інвестувати.

Нагадаємо, що у 2021 році зростання валового внутрішнього продукту очікується на рівні 5,1%. Про це заявили в Офісі президента під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Малий і середній бізнес і держава».

При цьому відомо, що для досягнення економічного зростання потрібно впроваджувати відповідні фіскальні й монетарні заходи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу