ВР затвердила членів комісії з відбору глави Бюро економбезопасності

Поділитися:

Верховна Рада затвердила двох членів Комісії для відбору голови Бюро Економічної Безпеки. Це Людмила Рубаненко – представник Спілки податкових консультантів і Галина Шевченко – представник Національної асоціації адвокатів. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

Разом з тим в парламенті не вистачило голосів для кандидатури від Комітету з питань правоохоронної діяльності – Олексія Ушакова.

Відповідно до закону про БЕБ, конкурсна комісія з відбору голови Бюро повинна складатися з трьох представників РНБО, двох – від Верховної Ради за поданням податкового комітету, одного – від Верховної Ради за поданням комітету правоохоронної діяльності, а також трьох членів, яких визначає Кабмін.

Нагадаємо, що станом на зараз Державна фіскальна служба займається тим, що курирує діяльність податкової міліції. Однак уже в серпні поточного року все зміниться, оскільки УКРІНФОРМ припинить своє існування, а на заміну їй почне працювати єдине Бюро економічної безпеки. Такі дані оприлюднили в прес-службі УКРІНФОРМ з посиланням на слова голови організації.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні. Рішення підтримали 297 народних депутатів під час засідання 1 червня. Після підписання закону президентом і його публікації він вступить в силу. Втім, більшість статей документа зароблять за пів року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу