Восени Ощадбанк влаштує розпродаж непрацюючих кредитів

Поділитися:

Ощадбанк готується продати непрацюючі кредити (NPL) на відкритих тендерах до осені 2020 року. На даний момент банк визначає і затверджує активи для продажу.

У банку уточнили, що механізм з управління проблемними активами стали в більш доступному варіанті. Це стало можливо після прийняття постанови Нацбанку №49 та постанови уряду №281.

Вся документація повинна проходити за голландською формою (на пониження ціни) і включати рівні уявлення закритих цінових пропозицій і цінової пропозиції.

Умовою є заборонити покупку лота боржником або пов’язаною з ним особою, встановити початкову валову балансову вартість фінансового активу, а мінімальну – на рівні не нижче мінімальної економічної вигоди.

Нагадаємо, що державний «Ощадбанк» отримав нового голову правління. Ним став голова правління «Піреус Банку» Сергій Наумов.

Члени Наглядової ради заслухали трьох кандидатів і ввечері провели процедуру голосування. Дискусія проходила на підвищеному градусі, так як всі бояться стороннього втручання.

Також ми повідомляли, що Ощадбанк вирішив продати завод з вироблення спреду і м’якого маргарину в рамках аукціону OpenMarket ДП «сетах», який пройде в електронному режимі. Первинна сума лота оцінюється в 47,6 мільйона гривень, передає прес-служба сетах.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила