Влада так і не знайшла винних у ліквідації VAB банку

Поділитися:

Понад 5 років минуло з моменту ліквідації «VAB банку», а до покарання винних справа так і не дійшла. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Вищий антикорупційний суд скасував постанову національного антикорупційного бюро щодо зупинення досудового розслідування, таким чином його продовживши.

А в НАБУ, своєю чергою, у всіх цих зволіканнях винуватять печерський райсуд Києва, який двічі незаконно втрутився в розслідування.

У тому, що сталося з «VAB банком», як кажуть певні детективи – є безпосередня провина ексвласника фінустанови Олега Бахматюка.

За даними слідства, стабілізаційний кредит від НБУ він отримав під свідомо неліквідне забезпечення, а далі ту позику, а це – мільярд 200 мільйонів гривень, ще й привласнив.

НАБУ вже декілька раз зверталося до офісу генпрокурора із запитом про екстрадицію Бахматюка, який оселився в Австрії, проте отримало відмову.

Нагадаємо, що в своєму великому інтерв’ю виданню «Гордон» і його засновнику Бахматюк повідомив, що винним в своїх невдачах вважає не кого-небудь, а п’ятого президента України Петра Порошенка.

Зокрема, за словами Бахматюка, рішення про ліквідацію банків приймалися саме в кабінеті у президента в присутності з Валерії Гонтаревої.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу