Виробники сільгосптехніки скаржаться на свавілля митниці

Поділитися:

Українська зернова асоціація змушена була звернутися до Кабміну з проблемою завищення митницею номінальної вартості імпортних комплектуючих для українських виробників сільськогосподарської техніки та обладнання.

Як повідомили в УЗА, вітчизняні виробники через таке завищення втрачають до 10 мільйонів гривень на своїй продукції.

Виробники стикаються зі свавіллям митниці при покупці матеріалів, комплектуючих і запчастин, які ввозять в Україну і використовують при виробництві техніки і машин.

В Асоціації запевняють, що митниця сама встановлює ціни і свідомо їх завищує, не звертаючи увагу на надані документи і фактичних цінах в закупівлі.

«Як приклад, одна з компаній імпортувала 100 кг металовиробів за ціною 1,54 долари, але на митниці ця сума перетворилася в 1,93 долара. А це ще 260 тисяч гривень додаткових податків, які компанія повинна заплатити. Колеса для сільськогосподарської техніки також збільшили в митної вартості на 50%, і компанія змушена була заплатити близько півмільйона податкових зобов’язань. І таких випадків у нас сотні », – стверджують в УЗА

В Асоціації пропонують Кабміну на законодавчому рівні заборонити митникам застосовувати коригування митної вартості товарів, яка вказана в документах. А також визначити перелік товарів, щодо яких митниця уповноважена застосовувати коригування та зобов’язати керівництво митниці нести відповідальність за прийняття безпідставних і протизаконних рішень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу