Від ринку землі очікують 85 млрд. доларів

Поділитися:

Глава Кабінету міністрів України розповів про очікування уряду щодо старту ринку землі. За словами українського прем’єра, в перспективі успішна реалізація реформи принесе Україні не менше 85 млрд доларів протягом 10 років.

З такою заявою чиновник виступив в рамках аудиту української економіки та векторів економічного розвитку.

Вказується, що в майбутньому середня вартість землі за 1 га зросте в п’ять разів. Чиновник заявив, що раніше цінність вітчизняних надр була сильно занижена та українці втратили 29 років протягом яких могли б вільно розпоряджатися земельною власністю.

“Розвиток зрошення та інвестиції в сільське господарство сповільнилося на десятиліття, а частково і зовсім зупинено“, – сказав він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв стати на захист ряду іноземних компаній, які готові укласти довгострокові контракти на оренду землі в Україні.

За словами президента, в рамках закону кожен суб’єкт повинен мати право на придбання землі, але уряд зверне увагу на нерівні умови між вітчизняним споживачем і іноземними компаніями для того, щоб прийти до рівного консенсусу.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила