Венесуела хоче розраховуватися нафтою за вакцину від коронавірусу

Поділитися:

Венесуела готова розплачуватися нафтою за вакцини від коронавірусу. Про таке заявив президент країни Ніколас Мадуро, інформують журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Яким саме чином планує реалізовувати схему, не уточнив. Лише додав – нині Венесуела розробляє шляхи оплати за вакцини через механізм Ковакс від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Той, нагадаємо, забезпечує доступ до щеплень бідним країнам. Потенційні джерела – заморожені рахунки через санкції проти Венесуели та поставки нафти. Раніше країна вже отримала препарати від своїх союзників – Росії та Китаю. А ось від вакцини АстраЗенека відмовилася.

Між тим, рівень експорту венесуельської нафти впав до найнижчого рівня за останні 10-ть років – відколи Сполучені Штати запровадили санкції проти державної нафтової компанії Петролеос.

Раніше повідомлялося, що нафта знову падає в ціні. Згідно з даними Bloomberg, ф’ючерси на нафту марки Brent з поставкою в травні в понеділок вранці в ході торгів впали в ціні до 63,56 долара за барель.

Також ми писали, в світі спостерігається стрімке падіння вартості нафти на тлі підвищених ризиків через коронавірус. Про це повідомляє Bloomberg. За даними агентства, вартість нафти марки Brent впала в ціні на 2,06% і склала 63,08 долара за барель.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу