В ЄС пояснили, чому Україні затримали кредит

Поділитися:

Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас розповів чому, Україні затримали виплату макрофінансової допомоги в 2020 році.

Так, на початку грудня Україна отримує 600 млн євро, тобто половину. Однак другий транш в цій же сумі наша країна отримає тільки після прийняття передбачених Меморандумом законів. Аналогічна залежність передбачена і для отримання траншу від МВФ.

Матті Маасікас пояснив, про які закони йдеться.

«Якщо говорити в загальних рисах, то в останні місяці Україна спіткали невдачі в області боротьби з корупцією, судової системи та інституційного будівництва, що викликає заклопотаність з приводу найважливіших досягнень реформ.

Ці побоювання розділяє і МВФ, з яким ЄС тісно співпрацює для відстеження розвитку подій, і це причина того, що навіть перша виплата макрофінансової допомоги (MFА) Україна була затримана на деякий час “, – каже посол.

За словами чиновника, друга виплата MFA буде залежати від виконання Україною 8 структурних умов, в тому числі пов’язаних з судовою системою.

Нагадаємо, що другий транш макрофінансової допомоги ЄС направить в нашу країну після того, як Україна виконає кілька умов.

В Єврокомісії вказали, що перші кошти нашій країні в рамках макрофінансової допомоги дали без пред’явлення умов. Аж надто Україна в них потребувала.

Раніше повідомлялося, що в Мінфіні не можуть назвати дату візиту місії Міжнародного валютного фонду в Україну. Там повідомили, що зробили все для приїзду місії МВФ і для перегляду програми stand-by.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила