В Україну будуть везти російську аміачну селітру

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства заявили, що міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про припинення перегляду антидемпінгових заходів на аміачну селітру з Російської Федерації. Відомо, що справа з цього приводу до СОТ Україна програла ще в 2018 році.

“Сьогодні МКМТ прийняла рішення про припинення перегляду антидемпінгових заходів на аміачну селітру з РФ. Ці заходи діяли з 2008 року і обросли неймовірною кількістю юридичних хвостів. Аж до справи в СОТ (DS 493), яке Україна свого часу програла” – йдеться в повідомленні відомства.

За словами фахівців, застосування антидемпінгових заходів щодо аміачної селітри з РФ не має ніякого практичного сенсу, адже на російські добрива діє і буде діяти ембарго.

Раніше повідомлялося, що в порту «Південний» (причал № 1 і 2) зберігається 9,6 тисячі тонн аміачної селітри. Однак зберігання сировини проводиться згідно з усіма технологічними нормами і стандартами.

В Адміністрації порту Південний повідомили, що селітра знаходиться в біг-бегах. Це означає, що вона не є вибухонебезпечною, що вже гарантує дотримання всіх технологічних норм.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 4 серпня, в столиці Лівану стався жахливий вибух в ході якого був повністю зруйнований місцевий порт в Бейруті. Про це повідомляє ряд місцевих ЗМІ, а також очевидці події в своїх соціальних мережах.

Як прокоментував генеральний директор служби загальної безпеки генерал-майор Аббас Ібрагім, подія трапилася через наявність вибухонебезпечних речовин в одному з приміщень порту, які здетонували з невідомих причин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу