В українців відбиратимуть незаконні пенсії

Поділитися:

Частину українців можуть позбавити пенсій. Це станеться, якщо раптом виявляться факти, які можуть стати підставою для припинення пенсійних нарахувань.

В Україні зараз проводиться масова верифікація одержувачів соціальних виплат. Всі відомості про них хочуть звести в єдину базу даних. При цьому нерідко виявляються помилки в документах, безпідставні нарахування соцвиплат, а також помилки в їх розмірах.

Це в повній мірі стосується і одержувачів пенсій. Тому в результаті верифікації багато пенсіонерів можуть втратити свої виплати. Причому, незаконно нараховані гроші можуть змусити повернути. У держави є для цього механізми.

Так, наприклад, працюючі пенсіонери не мають права на деякі нарахування до пенсії, які доступні для їх непрацюючих однолітків. Тому якщо раптом виявиться, що пенсіонер знайшов собі роботу, проте при цьому не повідомив органи соцзахисту про те, що він працевлаштувався, його змусять повернути всі незаконно отримані гроші.

Так пенсії можуть позбавити, якщо виявлять помилку в прізвищі чи імені одержувача. Виплат також можуть позбавити, якщо виявлять, що вони були отримані за підробленими документами. Пенсію можуть припинити виплачувати, якщо її не отримували з пенсійної картки протягом 6 і більше місяців.

Переселенцям, що змінили місце проживання, також можуть припинити виплати пенсії.

Підставою для припинення виплат є і проживання за кордоном.

У Мінсоцполітики уточнили, що верифікацію проводить Мінфін. І вже після того, якщо виявлені невідповідності, надсилає дані їм. Органи соцзахисту на місцях більш ретельно перевіряють отриману інформацію і тоді вже приймають остаточне рішення.

Нагадаємо, що в Міністерстві соцполітики повідомляють, що в рамках індексації в середньому восьми мільйонам українських пенсіонерів підвищать пенсію на 308 гривень. Мінімальна доплата становитиме 100 гривень.

Раніше повідомлялося, що в Україні незабаром має запрацювати система накопичувальної пенсії. Уже розроблений механізм фінансування, а також основні правила роботи системи в нашій країні.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу