В українських сховищах ростуть запаси газу

Поділитися:

Вартість – нижче європейської. Такий тиск на внутрішній ринок – через рекордне зростання запасів палива в українських підземних сховищах. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що європейські трейдери, які завезли до вітчизняних ПСГ на зберігання понад 10 млрд кубометрів, поступово продають свої заощадження. Тому, як результат, ціна знизилася нижче імпортного паритету і навіть досягла показника «хаб мінус».

Слід зазначити, що до початку опалювального сезону запаси природного газу в підземних сховищах України перевищували 28,5 мільярда кубометрів. До 5 грудня вони знизилися майже на 8,5 відсотка. Зараз в сховищах – не більше 26 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, що Україна закачала в свої підземні сховища понад 19 млрд кубів газу, більшу частину якого країна сьогодні транспортувала зі Словаччини.

Раніше повідомлялося, що за підсумками листопада місяця запаси зрідженого газу в Україні збільшились на 12,1%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Такий результат був представлений в порівнянні з даними жовтня поточного року. Вказується, що фактично за один місяць Україна збільшила свої запаси зрідженого газу на 12,1% – до 22,15 тисячі тонн ресурсу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу