В Україні зростає промислове виробництво

Поділитися:

Державна служба статистики повідомляє про зростання обсягів промислового виробництва на 2,1% у березні поточного року порівняно з березнем 2020-го.

Спад промислового виробництва припинився у зв’язку з низькою базою порівняння минулого року, коли спостерігалося рекордне падіння обсягів.

За інформацією Держстату, якщо взяти обсяги промвиробництва за січень-березень, то падіння становить 2%.

Зокрема, рівень падіння у добувній промисловості та розробці кар’єрів становить 2,8%, у переробній – 3,3%. Водночас, зафіксоване зростання на 4,1% у поставках електроенергії, природного газу, пари і кондиційованого повітря.

Суттєвий спад українського промислового виробництва стався восени 2019-го. За рік обсяг промвиробництва скоротився на 0,5%, уперше з 2015-го.

Нагадаємо, що масштабний проект зі зберігання вуглецю запропонувала американська нафтова компанія Exxon Mobil. За задумом, нова установка зможе після 2040-го року зберігати до ста мільйонів тонн вуглецю на рік.

Раніше повідомлялося, що в уряді заявили про те, що реформування енергетичного сектора в Україні буде передбачати розвиток водневих технологій, відновлюваних джерел енергії, впровадження повноцінних ринків газу та електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу