В Україні зростає продаж сільгосптехніки

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства розповіли про те, що частка продажів сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва збільшилася з 16% в 2016 році, до 32% в 2019 році.

“Обговорили додаткові інструменти стимулювання збільшення частки вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання до 40% в 2023 році. Деталі плануємо представити 30 вересня в рамках виставки Агроекспо”, – написав заступник міністра на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що згідно з даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, в серпні список доступних для більшості населення круп відкривають кукурудза, ячмінь і пшоно. Важливо і те, що вартість цих трьох круп знизилася, на відміну від гречки, наприклад, яка, навпаки, подорожчала.

Ціни на просо (опт і роздріб) стали знижуватися ще на початку червня – за тонну просили від 6 до 6,5 тисяч гривень (з ПДВ). Основні постачальники – фермери і великі господарства Одещини, Миколаївщини та Херсонщини, Дніпропетровщини.

Раніше повідомлялося, що в Мінекономіки спрогнозували зниження врожаю в сезоні 2020 року. На це вплине зниження виробництва одного зі злаків – кукурудзи. Причиною зменшення врожайності цієї культури став клімат. Абсолютно нетипова весна спровокувала зменшення врожаю злакових з прогнозованих 72 до 70 млн тонн.

Кукурудза становила майже половину всієї кількості в прогнозі – близько 35 млн тонн. Однак станом на зараз її буде істотно менше. Урожай і досі залежить від погодних умов.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила