В Україні знову дорожчає бензин і дизпаливо

Поділитися:

Роздрібні оператори автозаправних станцій 16 квітня різко підняли ціни на солярку і бензин. Різниця з попередньою ціною склала від 10 до 90 копійок на кожному літрі. Такі дані оприлюднили в «Консалтинговій групі «А-95».

Різниця в ціні залежала від конкретної мережі. Так, «Укр-Петроль» підняла ціну на дизельне паливо на 70 копійок, а на різні види бензину — від 60 копійок. А мережа «Татнафта-АЗС-Україна» підняла ціни на 72-90 копійок.

Тим часом відомо, що існує меморандум, підписаний Кабміном і Нафтогазовою асоціацією, згідно з яким великі мережі не будуть підіймати ціни.

Раніше повідомлялося, що після карантину на українців чекає стрибок цін на паливо. На сьогодні експерти впевнені, що це буде мінімум 10-15%. Головна причина цього — зростання цін у 2020 році, причому не тільки в Україні, а й у світі в цілому.

Також ми писали й про те, що свій прогноз на ціни на паливо видали в уряді. Слід зазначити, що Мінекономрозвитку разом з Нафтогазовою асоціацією України, яка представляє інтереси найбільших гравців ринку, підписали спеціальний меморандум. Він повинен об’єднати зусилля відомств, щоб створити цінову стабільність на ринку нафтопродуктів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу