В Україні запускають онлайн реєстрацію земельних ділянок

Поділитися:

Кабінет міністрів дозволив подавати документи для реєстрації земельних ділянок в органи Держгеокадастру онлайн з 10 червня.

Зокрема, 10 червня Держгеокадастр почне реалізацію пілотного проекту щодо запровадження принципу екстериторіальності при державній реєстрації земельних ділянок.

Це означає, що для подачі документів і реєстрації ділянки не потрібно буде їхати до конкретного органу відомства, наприклад, до столиці – це можна буде зробити за місцем проживання.

«Мається на увазі, що громадянин може звернутися за послугою за місцем реєстрації, а заявка буде розглядатися в органах інших областей. В електронній формі це займе 7 днів замість 14 і усуне можливість для корупції, так як заявка об’єктивно розглядається людьми, які не знають тих, хто ці документи подав», – прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як уже повідомлялося, в березні Кабінет міністрів України ввів принцип екстериторіальності при узгодженні з Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру документації із землеустрою для того, щоб виключити корупційні ризики і необґрунтовані відмови. У лютому Госгеокадастр запустив безкоштовний сервіс для перевірки заяв на реєстрацію земельних ділянок.

Як повідомлялося раніше, після звільнення голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Дениса башлики, який провів на службі всього лише півроку, уряд вирішив провести повну кадрову перезавантаження найбільш корупційних для бізнесу і громадян органів державної влади.

Також, підсумки соціологічних досліджень показують, що в перший рік після відкриття ринку землі, близько 7 відсотків опитаних готові продати свою землю. Ціна складе 1,5-3 тисячі доларів за 1 гектар.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу