В Україні введуть нові податкові декларації

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський не вперше говорив про необхідність податкової амністії, цього разу ця думка прозвучала під час його звернення до Верховної Ради. За статистикою, близько 30% ВВП країни знаходяться в тіні, а заробітки в тіньовій економіці — це навіть не мільйони, а мільярди гривень. Так звана нульова декларація — один зі способів розв’язувати проблему швидко і точно.

Головні ідеї цього процесу можна побачити в законопроекті під номером 1232. Серед основних положень – неможливість амністії для грошей, які зароблені корупційним шляхом. Ідея в тому, що амністувати можна буде неврахований дохід, а ось покрити таким чином злочини — ні.

Чітко розписані в законопроекті суми виплат за ті чи інші доходи, інші умови податкової амністії, головною метою якої є виведення бізнесу з тіні. Ті гроші, які будуть легалізовані, необхідно буде покласти в банк на строк до одного року.

Цікаво, що таку амністію вже провели в ряді країн, серед яких Італія та Бразилія, Аргентина та Індонезія.

Раніше повідомлялося, що згідно зі статистикою, більш ніж половина українців не платять податки. Офіційно працюють і отримують “білу” зарплату близько 11,5 млн українців із загальної кількості в 34,6 млн осіб.

Також ми писали про те, що понад півмільйона українців платять податки в Польщі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу