В Україні в самому розпалі бюджетна криза

Поділитися:

Бюджетна криза проявляється численними рисами, які помітні не тільки фінансистам, економістам й іншим експертам, але також і людям, які хоч трохи розбираються в цифрах. Станом на 30.11.2020 р. несплачені зобов’язання Казначейства — це близько 15 млрд грн, з них суть менше половини за так званими захищеними статтями, а 8,5 — за незахищеними.

Як пояснюють експерти, динаміка вважається поганою, адже минулого тижня неоплачених зобов’язань було близько 9,5 млрд грн. У порівнянні з 2019 роком нинішня цифра більше в три рази. Єдиним виходом вважають термінове виконання вимог МВФ як гарантії отримання кредиту від цієї організації.

Раніше повідомлялося про те, що експерти назвали прибуткові сфери під час кризи. Зокрема, можна інвестувати кошти, адже банківський депозит в нашій країні нерідко обертається банкрутством банку і втратою грошей. Також варто згадати, що депозитні умови наших банках не найкращі. Натомість інвестування як фінансовий інструмент — це досить вигідно. Наприклад, можна вкладати свої гроші у фондові індекси чи дорогоцінні метали, енергоносії тощо.

Також ми писали й про іншу думку експерта. «Українська банківська система увійшла в коронакризу в кращому стані, ніж вона була у 2014 році», — сказав виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлинський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу