В Україні стартували «бурштинові» аукціони

Поділитися:

В Україні стартувала діяльність бурштинових аукціонів. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, посилаючись на дані державної системи ProZorro.

Як наголошується в базі даних, зараз на аукціон виставлені відразу дві ділянки (розміром кожна по 10 га) на яких можна вести легальний видобуток бурштину і платити податки до бюджету держави.

Прозорі умови для бізнесу, захист і збереження навколишнього середовища, створення в Рівненській території рівних можливостей – це і є наша мета», – розповіли про нововведення в Рівненській ОДА.

Повідомляється, що стартова ціна лота дорівнювала 319,6 тис. грн і 333,2 тис. грн, відповідно. Можливість подати заявку на придбання землі активна аж до 16 липня.

Подальші торги пройдуть на наступний день після закінчення строку подання пропозицій (17 липня).

Цікаво, що українці дуже позитивно відреагували на можливість легального видобутку “сонячного каменю”, адже це є гарною нагодою не тільки заробити, а й мати офіційно місце працевлаштування.

З початку року поліція отримала 411 заяв та повідомлень про незаконного видобутку бурштину. З них було виділено 87 заяв з ознаками кримінальної порушення.

Нещодавно в Рівненській області поліція викрила групу осіб, яка займалася незаконним видобутком бурштину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу