В Україні посилюється конкуренція за робочі місця

Поділитися:

Ситуація на українському ринку праці кардинально змінилася,  через пандемію коронавируса більшість трудових мігрантів з Європи повернулися на Батьківщину.

За інформацією Державної служби зайнятості, кількість офіційно зареєстрованих безробітних перевищила півмільйона людей. Це вполовину більше, ніж в 2019 році. І Пронози експертів невтішні.

За слова експертів, навіть після послаблення карантинних заходів та відновлення повноцінної роботи підприємств країни, рівень безробіття збереже свої високі позиції.

При цьому, значна кількість людей, які працювали раніше закордоном, в цьому році не зможуть покинути Україну, адже в Європі ситуація з безробіттям така ж. Тому конкуренція за робочі місця на українських підприємствах збільшиться в рази.

Михайло Демків, фінансовий аналітик групи ICU зазначає: “Частина людей не зможе виїхати за кордон, а частина просто побоїться шукати роботу в Європі”.

В інших країнах ситуація з безробіттям теж критична. За оцінками Міжнародної організації праці, через короновіруса в світі постраждає більше півтора мільярда осіб, які були залучені в глобальну економіку.

Раніше повідомлялося, що лише за минулий тиждень додалося 16,6 тисячі «нових» безробітних. І сьогодні, за даними Державної служби зайнятості, в Україні офіційно зареєстровано понад півмільйона (якщо бути точними, 511 тисяч 267) безробітних, що майже на 70% більше в порівнянні з показником на 1 червня 2019 року.

Нагадаємо, що Україна в 2019 році стала найбільшим одержувачем грошових переказів в регіоні Європа та Центральна Азія. Таким чином Україна досягла нового рекордного показника 15,8 мільярда доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу