В Україні почав діяти режим «паралельного імпорту»

Поділитися:

В Україні почали діяти нові правила режиму «паралельного імпорту», ​​який був впроваджений в рамках зміни Митного кодексу країни в пунктах про порядок роботи МРОІВ – Митного реєстру об’єктів інтелектуальної власності. Закон вступив в силу від 30 червня поточного року.

Відзначимо, що раніше зазначені положення затвердили ще в кінці минулого 2019 року, однак діяти вони стали тільки зараз.

Повідомляється, що нові правила МРОІВ стосуються всіх товарів, які ввозяться, вивозяться або йдуть транзитом через територію України.

Головне нововведення полягає в тому, що тепер митниця буде концентрувати свою роботу не на боротьбі з імпортерами, а на блокуванні фальсифікату.

Раніше в Україні була плутанина стосовно кваліфікації товарів, однак зараз країна повністю перейшла на міжнародну версію регулювання.

Детальніше всі нюанси розписані у відповідному наказі з боку Міністерства фінансів України (в статтях 281 і 282). Там говориться не тільки про те, як правильно кваліфікувати оригінальний товар та підробку, але і прописаний сам регламент роботи МРОІВ.

В цілому, очікується, що нові зміни позитивно вплинуть, як на внутрішній ринок товарів, так і на зовнішній, адже вони стануть більш захищеними.

В найближчому часі українська влада збирається реформувати структуру Державної митної служби України, зробивши систему менш бюрократичною і більш діджіталізірованной. Нова концепція служби була представлена ​​в рамках засідання Національної ради реформ.

В кінці весни Державна митна служба недовиконала план по доходах на 3 мільярди гривень, що стало негативним результатом для українського бюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу