В Україні не контролюється якість молока

Поділитися:

В Україні знижується якість молока. Такі дані випливають з повідомлення Державної служби статистики, у якому йдеться про невелику кількість господарств із налагодженим контролем. Зокрема, лише трохи більше ніж 14 відсотків всіх господарств – домашніх та фермах – мають постійний та сучасний контроль за якістю зібраного молока.

Також відомо, що серед господарств є закономірність – більші з них, з великою кількістю землі, мають сучасну систему контролю, яка працює постійно, а менші, там де й землі небагато, й худоби, не займаються цим питанням.

Зокрема, за статистикою, серед господарств, які використовуються о,5 га чи менше, контроль використовуються лише у 8,4%. А ті господарства, які використовують більше – від 0,51 до гектара, якість молока перевіряють у 1,7% випадків. Також відомо, що великі домогосподарства із кількістю використовуваної землі понад 1 га, суворо контролюють якість молока майже у 30% випадків.

Раніше повідомлялося про те, що українські молочники скоротили виробництво молока. Як видно з наведених Держстатом даних, з січня і до жовтня включно українські виробники молока зменшили виробництво продукту на 4, 1 відсотка, якщо порівнювати з січнем-жовтнем 2019 року. За десять місяців поточного року в країні вироблено 8, 02 тонн молока. Це без урахування територій тимчасової окупації й зони бойових дій.

Також ми писали й про те, що молоко поступово дорожчатиме. Це пов’язано з багатьма чинниками, серед яких зменшення поголів’я та подорожчання кормів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу