В Україні фіксується до 5 мільйонів безробітних

Поділитися:

В Україні середня кількість безробітних фіксується на рівні п’яти мільйонів українців. Про це свідчать дані Управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості.

Як свідчить офіційна статистика, всього в країні відзначається близько 490,5 тисяч безробітних співгромадян, однак багато експертів вважають, що це не є достовірним, і що в середньому, в країні фіксується від двох до п’яти мільйонів не працевлаштованих громадян.

Також в даних відомства йдеться про те, що незважаючи на поточні прогнози української влади щодо підсумкового числа безробітних на кінець 2020 року, в яких йдеться про ймовірну кількість в 1,5-2 мільйонів осіб, реальна цифра буде відрізнятися від наведеної.

У держцентрі вважають, що після кінця карантину критична ситуація з працевлаштуванням громадня лише посилиться, оскільки подальші економічні хвилювання прямим чином будуть впливати на ринок праці України.

Окрім цього, фіксується, що далеко не всі українці знають про можливість встати на облік державної служби зайнятості або ж просто не мають можливості це зробити.

При цьому тут значимо страждають співробітники тіньової сфери бізнесу, які з одного боку можуть не мати можливості працювати або отримувати гроші через складну ситуацію в країні, а з іншого боку – не можуть звернутися до держави за допомогою.

В цілому, поточна кількість офіційних безробітних українців б’є всі антирекорди, в порівнянні з ситуацією аналогічних років, яка існувала на ринку працевлаштування. Якщо брати до уваги підсумки 2019 року, то наразі число безробітних стало більшим майже на 60,7%.

Як повідомлялося раніше, Україна може отримати вигоду в перебудові ланцюжків поставок, яка послідує за коронавірусною світовою кризою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу