В США прогнозують, що ціни на нафту знову можуть впасти нижче нуля

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки прогнозують, що ціни на нафту на торгах знову можуть впасти нижче нуля. Американська комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами в зв’язку з чим рекомендує брокерам та бірж підготуватися до повторного падіння цін.

Як сказано в релізі комісії, опублікованому в середу, 13 травня, регулятор нагадує, що в екстрених випадках біржі мають право ліквідувати або переводити відкриті позиції з будь-якого контракту, припиняти чи обмежувати торгівлю будь-яким контрактом, а також вимагати від учасників ринку виконання спеціальних маржинальних вимог.

У той же час видання Financial Times зазначає, що термін дії контракту WTI на поставку в червні закінчується 19 травня. Таким чином існує велика ймовірність повторення ситуації, коли WTI впала до мінус 37,63 доларів за барель.

Представник CFTC повідомив виданню, що попередження стосується і інших контрактів, а не тільки нафти, а також не є прогнозом нового догляду цін на нафту в негативну площину.

Нагадаємо, в п’ятницю вранці, 15 травня, ціна на нафту продовжують рости. Станом на восьму годину ранку ф’ючерси на нафту марки Brent з поставкою в липні під час торгів виросли в ціні до 31,58 долара за барель.

Як повідомляє агентство Bloomberg, вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 1,45%.

При цьому ціна червневих ф’ючерсів на нафту марки WTI виросла до 27,78 долара за барель, додавши 0,80%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу