Уряд схвалив антикорупційну стратегію

Поділитися:

Український уряд затвердив антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки. Це дасть можливість нашій країні економити щороку до 200 мільярдів гривень щорічно.

У Національному агентстві з протидії корупції (НАПКА) уточнили, що з 2014 року антикорупційні заходи дозволяють економити щороку близько 6 відсотків ВВП.

Нова стратегія забезпечить економію великих сум грошей, дозволить збільшити кількість робочих місць і компаній. Основні принципи документа полягають в оптимізації функціональності держорганів, цифровий трансформації, доступності законних сервісів, покарання за корупційні дії.

Стратегія спрямована на боротьбу з корупціонерами в таких областях, як суди, поліція, прокуратура, державне регулювання економіки, митниця і податки, будівництво, земля та інфраструктура, оборона, охорона здоров’я і соціальний захист.

Нагадаємо, що Київ став найбільш корумпованим містом України в будівельній галузі. Причому корупція в цій сфері залишається на колишньому рівні. Відповідне дослідження було проведено Українським клубом нерухомості і Конфедерацією будівельників України. Статистика показує, що з корупцією зіткнулися 66,7 відсотків розробників. 20 відсотків були виявлені в Одесі. Корупція у Львові – 6,7 відсотка.

Ми також писали, що перевірка, проведена Національним агентством з протидії корупції, почалася після листа Центру економічних і правових досліджень. Приводом для розслідування стало можливе порушення статті 61 Закону України «Про запобігання корупції”, а також Антикорупційної програми ДП «НАЕК« Енергоатом ». Факт подачі позову в також був відзначений в Господарському суді Києва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу