«Укрнафта» почала підвищувати ціни на нафту

Поділитися:

У вівторок, 18 серпня, ПАТ “Укрнафта” успішно реалізувало продаж нафти в рамках позачергового аукціону загальним обсягом в 243,63 тисячі тонн сировини. Про це свідчать дані “Української енергетичної біржі”.

Вказується, що в цей день підприємство продавало сировину за вищою ціною, ніж фіксувалося раніше. Зокрема, підприємство запросило 8 868,95 грн за тонну (ціна вказана з урахуванням ПДВ). У доларовому еквіваленті це дорівнює 36,8 доларам за барель (без ПДВ).

Повідомляється, що така цінова політика на 7,2 доларів нижча, ніж вартість серпневих ф’ючерсів нафти марки “Urals” – її ціна на світовій біржі доходить до 44 доларів.

Також вказується, що вперше з моменту 2009 року барелі “Укрнафти” були продані не за початковою ціною, а трохи вище, ніж раніше встановив Аукціонний комітет. Різниця склала 676,83 грн за тонну.

Крім цього, фіксується цінова різниця по відношенню до вартості нафти компанії з різних родовищ. Нафту із заходу продавали по 8802,12 гривень за тонну, а зі сходу по 9022,12 грн відповідно.

Вказується, що першопричиною такої різниці стали перемовини компанії з групою “Приват”, яка є її головним партнером щодо купівлі нафти.

Було вирішено, що сировина компанії не може коштувати нижче експортного паритету, тому і склалася така різниця. Однак разом з тим, не дивлячись на більш високу вартість, ціна все одно відрізняється від позицій імпортного паритету.

Поки що фахівці “Консалтингової групи А-95” вказують на очевидні втрати компанії “Укрнафти” на рівні від 351,84 млн грн.

Нагадаємо, що на початку серпня світові ціни на нафту в черговий раз обвалилися обвалилися. При цьому, інвестори займаються оцінкою співвідношення попиту і пропозиції на нафтових майданчиках після початку другого рівня ослаблення зниження видобутку ОПЕК +.

Тим часом, Перше турецьке нафтогазове бурове судно Fatih почало бурові роботи в Чорному морі на перспективній ділянці Tuna-1.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила