«Укрхімтрансаміак» почав впроваджувати антикризовий менеджмент

Поділитися:

Міністерство економіки призначило антикризових менеджерів керувати транзитним державним підприємством хімічної промисловості «Укрхімтрансаміак» через негативний фінансово-господарський стан.

За інформацією пресслужби підприємства, цього року «Укрхімтрансаміак» скоротило обсяги транзиту на 143,5 тисяч тонн, відрахування у держбюджет у четвертому кварталі впали на чверть порівняно з минулим роком. Критично скоротився і рівень капітальних інвестицій – тільки 4,9% від того, що було заплановано.

За прогнозом, у четвертому кварталі обсяг надходжень до держбюджету зі сплати ренти має становити 246 мільйонів гривень. Торік було 329 млн грн.

Повідомляється, що підприємство мало стійкі високі темпи розвитку, проте втримати їх не вдалося. Зокрема, транспортували 2,5 млн тонн рідкого аміаку, забезпечили надходження до держбюджету ренти в 1,3 млрд грн.

Згідно з наказом Мінекономіки України від 22.10.2021 року виконувачем обов’язків директора «Укрхімтрансаміаку» призначено Вадима Трунова, який вже очолював держпідприємство з червня минулого року до лютого цього року. У 2018-2019 роках керував підприємством Валентин Шліхта.

Сам в.о. директора Вадим Трунов повідомляє, що не вдається виконати основні показники діяльності через вплив зовнішніх та внутрішніх факторів. Скорочується транзитне транспортування, оскільки несвоєчасно зреагували на зовнішні виклики.

«У 2021 році планується відтранспортувати близько 2,3 млн. тонн. Найнижчий показник за останні роки діяльності зафіксовано за статтею капітальних інвестицій – лише 4,9% від запланованих. Це неприпустимо, оскільки підприємство техногенно небезпечне», – наголосив посадовець.

Враховуючи все це, менеджмент та працівники держпідприємства вживають всіх можливих заходів щодо стабілізації фінансово-господарської діяльності.

Раніше ми повідомляли, що Держстат фіксує падіння економпоказників в різних галузях.

Також ми писали, що «Укртрансгаз» відзвітував про мільярдні збитки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу